joomla.jpg

Predstavenie systému Joomla a tvorba Joomla šablón

Joomla je jeden z najpoužívanejších systémov na správu obsahu webových stránok (anglicky content management systems, CMS) na svete. Zaostáva iba za Wordpressom, ktorý si už dlho v tejto kategórii drží prvenstvo. Joomla je open-source, vďaka čomu je voľne dostupná úplne pre každého.

foundation.jpg

ZURB Foundation – framework na tvorbu Mobile First webov

Obrovský význam mobilných zariadení a tzv. Mobile First prístupu k tvorbe webových stránok sme už spomenuli v našom článku o Bootstrape . V tomto článku sa budeme venovať ďalšiemu skvelému frameworku na tvorbu takýchto webov, ktorý nesie názov Foundation a je udržiavaný spoločnosťou ZURB. Aj preto sa často nazýva ZURB Foundation.

bootstrap.jpg

Bootstrap a Mobile First weby

Webové stránky boli najprv tvorené pre stolné počítače a notebooky, a až potom prispôsobované zobrazovaniu na mobilných zariadeniach. V dnešnej dobe už takmer všetky weby buď majú samostatnú mobilnú verziu, alebo používajú techniky responzívneho dizajnu.

responsivedesign.jpg

Čo je to responzívny dizajn?

Pokiaľ ste sa už bližšie zaujímali o naše služby, už zrejme viete, že vo väčšine prípadov používame tzv. responzívny dizajn. A je to naozaj tak. Responzívny dizajn je jeden z najdôležitejších webdizajnových aspektov súčasnosti. V tomto článku vám predstavíme, čo to vlastne responzívny dizajn je, aké sú jeho výhody a prečo ho používame aj my.

html5css3-1.jpg

Aké výhody so sebou prináša HTML5 a CSS3?

Na tvorbu webových šablón používame jazyky HTML5 a CSS3. Aké výhody so sebou tieto jazyky prinášajú, a prečo ich vlastne používame? To sa vám pokúsime vysvetliť v tomto článku.